Vaša rodina sa rozrástla a malá sedačka už vám nestačí? Ocenili by ste nejakú väčšiu, ale zároveň nechcete, aby zaberala zbytočne priestor, kde sa vaše ratolesti môžu hrať? Stavte na sedačku do L, ktorá múdro využije napríklad roh miestnosti.

Rohová sedačka má celý rad predností

Sedačka do L sa označuje aj ako rohová sedačka, tvoria ju totiž dva diely, ktoré sú k sebe zosadené tak, že tvoria roh, alebo aj písmeno L. Okrem toho, že takáto sedačka poskytne viac miest na sedenie, čo ocení každá rodina, ktorá sa rozrástla o ďalších členov, má aj ďalšie prednosti.

  • Uplatnenie nájde v malých aj veľkých bytoch, stačí si vybrať to pravé prevedenie.
  • Šetrí miesto, a ak vsadíte na sedačku do L s úložným priestorom, tak sa postará aj o ďalší úložný priestor na sezónne veci, lôžkoviny a ďalšie nevyhnutnosti.
  • Zmestí sa na ňu celá rodina, keď je to potrebné, môžete si na ňu aj ľahnúť. Je pohodlná v sede aj poležiačky.
  • Ľahko sa stane dominantou miestnosti, najmä keď stavíte na výrazné farby a vzory.
  • Zaobstarať si môžete aj rozkladaciu sedačku do L, ktorá sa behom pár sekúnd môže premeniť na miesto na spanie.

Kam sa dá sedačka do L umiestniť?

Keď sa povie rohová sedačka alebo sedačka do L, každému hneď napadne postaviť ju do rohu. Áno, je to jedna z možností, nie ale jediná. Roh miestnosti často zostáva nevyužitý, maximálne do neho postavíme nejaký urastenejší kvet, inak si s ním veľmi nevieme rady, preto sa zaobstaranie rohovej sedačky zdá ideálne. Okrem toho ju ale pokojne môžete postaviť aj do priestoru, kde vynikne, prípadne môže kopírovať len jednu stenu miestnosti.

Viete, že v dnešnej dobe, keď sú in obývačky spojené s kuchyňou a pod., sa rohová sedačka využíva aj ako deliaci prvok v otvorených interiéroch? Priestoru potom dodá na zaujímavosti

Ako vybrať rohovú sedačku?

Rohová sedačka je praktická a moderná, pri jej výbere je potrebné zohľadniť možnosti vášho interiéru, nájsť jej to pravé miesto a podľa toho potom sedačku vybrať. Rohové sedacie súpravy mávajú buď obe časti rovnako dlhé, môžu ale mať aj jednu časť dlhšiu ako tú druhú. Nie vždy si usporiadanie môžete sami upraviť, preto roh vyberajte tak, aby sa dispozične hodil do vášho interiéru.

Nepodceňujte ani výber farby alebo vzoru sedačky tak, aby ladila s ostatným vybavením interiéru, ľahko sa udržiavala a neboli na nej vidieť omrvinky alebo nečistoty, ktoré deťom nerobia problém. Výsledkom by mala aj tak byť moderná a vzdušná obývacia izba, v ktorej sa budete cítiť príjemne a pohodlne vy, vaše deti aj prípadná návšteva.